Osa Näkyjä-sarjan teoksista esillä
5.5.–31.8.2013 Krunan Mesta, Meritullinkatu 6, Helsinki

Näkyjä – Representations on canvas

Näkyjä sarjan valokuvat ovat saaneet inspiraationsa suomalaisesta luonnosta – ennen kaikkea vedestä ja jäästä. Pohjoisen ihmiselle jää toimii ikkunana, lasin tavoin: se suojaa, korostaa, kätkee, säilyttää tai estää.

Nykyihmisen psyyke ei kaikilta osin suuresti eroa esi-isiemme sielusta. Ihminen on osa luontoa ja yhteisön jäsen. Ihmisen silmä on kehittynyt tässä vuorovaikutuksessa, vuosituhansien aikana. Silmämme näkevät enemmän kuin mitä välittömät aistimukset tuottavat. Mitä kauempana kohde on – tai mitä lähempänä se on, sitä enemmän kohteen kuva ihmisen verkkokalvolla tai kameran objektiivissa alkaa edustaa kulttuurille ja katsojalle ominaisia hahmoja. Ulkoinen kohde saa mielen. Aina kohde tai sitä edustava kuva ei heti saa mitään tunnistettavaa hahmoa – yksin sen värit ja valoisuuden vaihtelut elävät katsojassa, synnyttävät tunteita ja koskettavat jotain mennyttä hänessä.

Nina Skogster (s. 1958) on saanut koulutuksensa Vancouverissa, Kanadassa, Emily Carr University of Art and Designissa. Vuosien varrella Nina Skogster on toiminut kuvaajana monissa erilaisissa hankkeissa ja työskennellyt lukuisissa multimediaprojekteissa. Skogsterin kuvaamaa dokumentaarista materiaalia on esillä mm. eri museoiden esittelyissä ja arkistoissa. Tällä sivustolla voit tutustua Ninan Skogsterin omaan henkilökohtaiseen tuotantoon.

Kaikki sivuston teokset ovat ripustusvalmiita mustesuihkutulosteita Hahnemühle-canvakselle tai -paperille. Kukin teos on numeroitu yksilö kymmenen kuvan painoksesta.

Tauluja voi ostaa suoraan taiteilijalta.
Yhteystiedot: nina@ninaskogster.fi